top of page

Formacions a mida: què us podem oferir?

ssintesis_edited.jpg

Formacions en ESS

Arriant, com a entitat participant de la comissió d’educació de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines (programa Ateneus Cooperatius del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya) ofereix i realitza diferents tallers entorn l’Economia Social i Solidària a centres educatius de la província de Girona, d’ESO i estudis post-obligatoris, intentant donar resposta a totes les demandes que arriben dels diferents centres educatius interessats.

DSC00121.JPG

Programa 3D

Des del 2012, Arriant és entitat col·laboradora de l’Agència Catalana de la Joventut, en la tipologia d’assessora, del programa Delegats/des 3D, el qual s’ofereix a tots els centres d’estudis secundaris de la província de Girona amb l’objectiu de desenvolupar projectes participatius que comportin un benefici col·lectiu a l’aula que hi participa, al centre on s’emmarca o a l’entorn on s’ubica.

agroeco.jpeg

Curs IRPF en agroecologia 

Arriant està contínuament en sinergia amb altres entitats, en aquest cas, amb Resilience.Earth, Associació Núria Social, Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Centres que acullen a persones joves que emigren soles (Mas Teixidor, CRAE Fluvià, Centre MENAs El Collell, etc.)   i, al llarg del nostre recorregut hem anat creant projectes propis depenent de les necessitats del nostre entorn.

  • Dotar d'eines i recursos a les persones nouvingudes en situació vulnerable per augmentar les seves habilitats i capacitats personals, a través de l'orientació sociolaboral i acompanyament psicològic, legal i assistencial, amb sessions personalitzades i en grup.

  • Millorar les competències i habilitats socioprofessionals dels joves nouvinguts, en situació especialment vulnerable a través de l'agroecologia. Es pretén establir les condicions i els formats propis per vincular les persones usuàries a activitats de formació, treball i oci en un hort agroecològic, amb sentit comunitari i de cohesió de grup.

  • Vincular el col·lectiu de joves nouvinguts a la comunitat que acull (persones i entitats) i al seu entorn. Es pretén aconseguir, per mitjà de l'itinerari formatiu i participatiu, l'apoderament dels joves en l'àmbit de l'economia social i solidària.

monitors lleure

Formacions i dinamitzacions a delegats i delegades

Paral·lelament al Programa 3D, s’han realitzat diversos projectes similars per a formar, per exemple, a comissions de delegats/des d’un municipi o comarca concrets per dur a terme projectes adreçats a la població jove en general.

curs de monitor en el lleure

Encàrrecs d'Ajuntaments

Serveis creats a mida en funció dels objectius i interessos de la part contractant, com ara creació de consells d’infants municipals o sessions de benvinguda a noves veïnes en un entorn o col·lectiu determinat.

curs de monitor en el lleure

Monogràfics

Arriant ofereix la possibilitat de crear càpsules de formació amb una temàtica concreta i amb una metodologia lúdica i vivencial.

Al llarg de la nostra experiència en la realització dels cursos de monitor/x en el lleure infantil i juvenil, els joves feien la demanda de concretar més sobre un tema específic, com per exemple, la gestió emocional, la resolució de conflictes, la tipologia del joc, etc. I d’aquesta manera, s’ha creat la possibilitat d’oferir l’opció de crear una planificació de formació concreta on la dinàmica primordial és la realització de dinàmiques grupals per a arribar a l’aprenentatge d’un tema en particular.

guiatges

Formació especialitzada per professionals del lleure

Una de les característiques d’Arriant és adaptar els recursos a les necessitats específiques de la part sol·licitant, i això és el què va passar amb el col·lectiu de forestals, ja que també fan formació sobre temes específics de gestió forestal però amb necessitats en àmbits més transversals com el metodològic i pedagògic de la tasca, on vam poder aportar la nostra visió i compartir els recursos i coneixements.

forestals.jpeg

Formació per forestals de Catalunya

Una de les característiques d’Arriant és adaptar els recursos a les necessitats específiques de la part sol·licitant, i això és el què va passar amb el col·lectiu de forestals, ja que també fan formació sobre temes específics de gestió forestal però amb necessitats en àmbits més transversals com el metodològic i pedagògic de la tasca, on vam poder aportar la nostra visió i compartir els recursos i coneixements.

T'interessen alguna de les nostres propostes? Contacta'ns!

Carrer Verge del Carme 8, 17800 Olot, Girona, Spain

680 23 77 45

  • Google Places
  • Instagram
  • Twitter
  • Facebook
bottom of page